×
Temps de lectura 1 min.

El glaucoma és un conjunt de trastorns oculars que afecten el nervi òptic. No tots aquests trastorns tenen la mateixa causa, però sí la mateixa conseqüència: la pèrdua de visió.

A més, moltes vegades no presenten símptomes d'advertiment. L'efecte és progressiu i pot ser que no notis un canvi a la teva visió fins que l'estat de la malaltia sigui molt avançat.

Tot i així, el 90 % de ceguesa que provoca el glaucoma es pot prevenir, per la qual cosa és molt important ser constant i rigorós mantenint les recomanacions per evitar desenvolupar-la.

CONSELLS PER A PERSONES AMB FACTORS DE RISC

El glaucoma presenta factors de risc com tenir més de 60 anys (en el cas de persones afroamericanes, més de 40 anys), tenir antecedents familiars amb glaucoma, presentar un alt grau de miopia, tenir una pressió intraocular elevada i patir diabetis, entre d'altres.

Si ets una persona de risc, com sempre, practica la prevenció seguint uns consells senzills:

  • Realitza't un examen ocular complet cada 1 o 2 anys.
  • Controla la pressió arterial.
  • Evita mals hàbits com ara el tabac i l'alcohol.
  • Realitza exercici físic que ajudi a controlar la teva pressió arterial, evitant aquells que puguin augmentar la pressió intraocular, com la natació, aixecament de peses, busseig, muntanyisme, etc.
  • Protegeix la teva vista fent servir ulleres de sol quan sigui necessari.
  • Inclou aliments rics en vitamines i components antioxidants a la teva dieta.
  • Informa't a la teva farmàcia sobre complements alimentaris destinats a la prevenció del glaucoma.

UNA ALIMENTACIÓ SALUDABLE PER A LA PROTECCIÓ DEL NERVI ÒPTIC

I és que, com dèiem, l'alimentació saludable complementada amb la teràpia mèdica pot frenar l'aparició del glaucoma.

En aquest sentit, els antioxidants són compostos que neutralitzen els radicals lliures, disminuint l'estrès oxidatiu. És a dir, actuen com a neuroprotectors i tenen efectes beneficiosos davant el desenvolupament del glaucoma.

A continuació us mostrem els compostos antioxidants més rellevants per al glaucoma i els aliments que te'ls aportaran:

I si tens qualsevol dubte, recorda que en qüestió de prevenció la farmàcia forma part de la teva xarxa de suport més propera. Segueix sempre el consell.

Categories
Preu