×
Temps de lectura 1 min.

Si dones de mamar al teu nadó, el calostre és el primer aliment que prendrà. Es tracta d'un líquid més espès que la llet materna, que la mare produeix durant els 3 o 4 primers dies després del part.

El calostre és de color groguenc pels betacarotens que conté, i compta amb múltiples propietats per al teu nadó. En aquest post t’expliquem perquè és important per a ell i què li aporta.

PROPIETATS DEL CALOSTRE

Segregat per les glàndules mamàries, és precursor de la llet materna, recomanada per l'OMS com el primer menjar natural dels lactants, que els aporta tota l'energia i els nutrients que necessiten en els primers mesos de vida.

A diferència de la llet materna, el calostre incorpora menys greixos, lactosa i vitamines hidrosolubles. Alhora, presenta més carotens i minerals, més proteïnes, y vitamines liposolubles.

També es tracta d'una font d'immunoglobulines, proteïnes enfortidores del sistema immunològic, que reforcen les defenses pròpies contra bacteris, virus i fongs. També compta amb una alta concentració de lactoferrina. D'aquesta manera, té un efecte beneficiós sobre possibles malalties, i és un bon aliat davant de futures infeccions.

  Calostre: per què és important per al nadó?

ALTRES FUNCIONS DEL CALOSTRE

El calostre pot arribar a cada presa del nadó uns 20 mil·lilitres, sent suficient per donar resposta a les necessitats del lactant. A més d'aportar totes les propietats comentades, el calostre té altres funcions per al teu nadó:

  • L'ajuda a expulsar les primeres femtes (conegudes com a meconi), ja que és laxant.
  • En tenir poc volum, amb el calostre es va adaptant i aprenent a coordinar la succió, deglució i respiració mentre mama.
  • Facilita una correcta digestió, i també el funcionament renal, que encara és immadur.
  • Ajuda a reduir la icterícia, la coloració groguenca de la pell que es dona per l'increment de la concentració de la bilirubina a la sang.

El calostre romandrà durant els primers dies de vida del nadó, després d'aquests 3 o 4 dies es produirà la pujada de la llet materna.

Recorda, si tens dubtes sobre la lactància materna, consulta sempre amb un professional sanitari i segueix el seu consell. Tens més de 22.000 farmàcies a prop teu.

Categories
Preu