×
Temps de lectura 3 min.

Que la lectura és molt beneficiosa no és un secret. Es tracta d'un hàbit que ens fa experimentar, créixer i descobrir des de ben petits. A través de lletres, paràgrafs i significats, el teu univers més proper canvia.

Però, més enllà de passar una bona estona llegint, aquest acte amaga altres beneficis per al teu benestar, que pots aprofitar en qualsevol moment gaudint d'un bon llibre.

Anem a descobrir un per un aquests beneficis.

Fora l'estrès!

L'estrès es relaciona amb molts trastorns psicològics i amb alteracions fisiològiques lleus com èczemes, la caiguda de cabell, l'insomni o el mal de cap, entre d'altres. A més, és considerat factor de risc cardíac.

El nostre ritme de vida actual dificulta eliminar l'estrès completament, però comptes amb recursos que ajuden a reduir-lo. Un d'ells és la lectura. Segons un estudi de la Universitat de Sussex (Regne Unit), llegir pot reduir els nivells d'estrès en un 68%. Només 6 minuts de lectura et bastaran per reduir el ritme cardíac i la tensió muscular.

Millora el descans

Llegir abans de dormir pot ajudar-te a gaudir d'un millor descans. T'allibera de l'estrès i et prepara per al son. Així que, quan et vagis al llit, recorda que llegir algunes pàgines d'un llibre és la millor opció.

Molts de nosaltres ens hem acostumat a consultar el nostre Smartphone abans d'anar a dormir, però hem de saber que, al contrari que amb la lectura d'un llibre, la llum que emeten els dispositius com les tablets o els telèfons mòbils pot reduir la producció de melatonina en el cervell, una hormona que et diu quan dormir.

Les teves habilitats socials surten guanyant

Quan llegeixes un llibre, entres en contacte amb personalitats diverses i diferents a la teva gràcies als personatges de la història. Si llegeixes obres literàries de ficció observes el món des d'altres ulls i altres circumstàncies. Això contribueix a fomentar la teva empatia, la teva capacitat de connectar i comprendre els altres des d'una perspectiva més profunda per construir relacions socials.

Alimenta el teu cervell

Llegir afavoreix la capacitat de concentració, impulsa la teva imaginació i contribueix a mantenir el cervell actiu. Molts estudis demostren, a més, que la lectura enforteix les connexions neuronals i millora la reserva cognitiva, és a dir, la resistència de la teva ment davant el deteriorament.

Enriqueix el teu vocabulari

Gràcies a la lectura, les teves competències comunicatives fan un pas endavant. El teu diccionari personal es veu beneficiat pel contacte amb el univers literari. Segons un estudi de la Universitat de Londres, llegir t'ajuda a guanyar vocabulari fins i tot en l'edat adulta.

5 Beneficios de la lectura para tu bienestar

FOMENTA LA LECTURA EN ELS MÉS PETITS

Per als nens, la lectura és un joc més que els ajuda a desenvolupar el llenguatge, la imaginació, la creativitat, ... Instaura aquest hàbit des de l'edat més primerenca en els petits de la casa i ajuda'ls a que li treguin el màxim partit a la lectura.

Per a això, pots reservar una estona per a la lectura, procurant que sigui un moment d'oci. I, com els nens imiten la gent gran, què millor que compartir el teu moment de lectura amb ells.

L'estimulació és una altra bona opció, de manera que els llibres han d'estar al seu abast ... i, com també va a gustos, deixa'ls escollir les seves preferències. Si tens dubtes sobre el tipus de llibre adequat per a cada edat, sempre pots preguntar a l'escola o a les biblioteques i llibreries.

Sigui el gènere que sigui, i tinguis l'edat que tinguis, sempre trobaràs un llibre per a tu. Recorda que tot gest suma per fer que la teva vida sigui més saludable i la lectura és, sens dubte, un recurs que t'aportarà benestar. Aprofita que s'acosta el Dia Internacional del Llibre per descobrir nous llibres a incloure a la teva llibreria personal. Mai és tard per adquirir aquest hàbit!

Categories
Preu