Arribada de virus respiratoris

(novembre 2022)

titulo
pexels-cottonbro-studio-5858712.jpg

 

Amb la tardor i les baixes temperatures s’han disparat les malalties respiratòries sobretot en nens. El virus que més està afectant és el VRS (virus respiratori sincitial).

Aquest virus és molt habitual i la gran majoria de nens el passen durant els primers dos anys de vida com un refredat però cal conèixer quins símptomes causa i les complicacions que pot tenir per actuar de seguida si cal.

Els símptomes són semblants als d’un refredat: congestió de nas, tos seca, febre, mal de coll i esternuts però en cas que es compliqui hi ha respiració més ràpida i sorollosa, dificultat per respirar, febre alta, falta de gana i tos intensa, la qual cosa voldrà dir que ja està afectant l’aparell respiratori inferior donant bronquiolitis o pneumònia.

Per evitar-ho hem de rentar-nos sovint les mans i també als nens, limitar el contacte amb persones refredades o amb febre, no compartir gots o estris de menjar, tapar-se al tossir o esternudar i netejar sovint les joguines.

Les persones que tenen més risc de patir-ho són els nens (sobretot prematurs i menors de 6 mesos), persones majors de 65 anys, persones amb malalties cròniques cardíaques o pulmonars i persones immunodeprimides.